#METOO #metoo
'Goh! Ineens schudt de wereld wakker uit haar of zijn wegkijk stand omdat een of andere schofterigge Hollywood baas met de billen bloot ging omdat hij jarenlang sexuele misbruiken pleegde; iets wat al eeuwen lang gebeurd in alle culturen in alle rangen en standen op alle plekken die je kunt bedenken en nog eeuwen lang zal voort duren.
De halve psychiatrie zit vol met sexueel-misbruik slachtoffers (zowel mannen als vrouwen) 
En zijn wij, diegenen die via de expressie eeuwige zeeen kunnen uiten, gezegend met deze reddende vermogens zonder ooit ontdekt te worden.
Op de openbare media 's volgden een #metoo campagne-openbaring-bekentenissen-ervaringen delen. 
De beerput met zn allen opengooien etc. etc.

En ik dacht: 'Ik doe niet mee! Ben d'r gek om mijn trauma's met Jan en alleman te delen, dingen op te rakelen! 
Alleen in veilige therapie sessies- in een een op een gesprek- en later via de EMDR methode heb ik datgene uit kunnen braken wat er uit moest achter gesloten deuren.
Het is namelijk niet gezond om je meest persoonlijke en kwetsbare gevoelens - je beschadigingen- met een vreemd openbaar plein te delen.
Je herinneringen, de associaties, je gevoelens, de hele rataplan, als een naive vrouw holle de opgestapelde drek weer op te schudden alsof het een stelletje makkelijke hanteerbare onschuldige veren zijn!.
Ik ben dr gek!
Zolang ik uit de stress zone blijf, niet met geweld of gevaar of misbruik of aanstootgevend gedrag naar mij toe ,wordt geconfronteerd, gaat alles ontspannen met mij en dat wil ik zo houden ook!
Alles wat ik deel is mijn expressie.
Daar zit alles in verstopt. 
DE KUNST DOET HET VOOR ME !!

Buiten dat, het openbare plein zou er nachtmerries van kunnen krijgen...
En dat gun je niemand.

Collage nr. 74

' #metoo '

43x30cm

Papier&inkt

 

Reageer op dit bericht