CORONACRISIS DAG2
Vanmorgen toen ik wakker werd had ik even angst gedachten.
De hele wereld is in rep en roer en zijn de situaties bedreigend! Maar al gauw werd mijn levensmoed wakker en dacht ik aan een gezond ontbijt buiten in de tuin en aan de planning van de dag.
Nieuwe pennen moet ik hebben, drie zwarte bionic roller pennen en drie witte roller pennen om weer in mijn zwart gebladzijde dummy verder te gaan. Er ligt ook nog een collage te wachten die ik vanavond met rode verf spatten wil afronden. Het weergeeft de onschuldige chaos in mijn hoofd door de afgelopen wereldwijde crisis dagen of zijn het al weken?

 

Deze tijd bezit het bedreigende geluid van een bos vol roepende en brullende krijsende kraaien.

We moeten onze gezonde verstand  blijven gebruiken en vooral proberen het bemoedigende overzicht blijven zien! Vooral de hele ouderen , zieken en kwetsbaren lopen immers gevaar en niet het hele volk!!
 Ondanks deze gedachten voel ik me behoorlijk alert en niet ontspannen. Op  tv was een debat aan de gang die werd neergeslagen door de oproerkraaier Wilders en de querulant Baudet. Hoe haal je het in je hoofd om in tijd van nood zulke opruiende en onzinnige taal uit te slaan? 
Bonjeren in tijden van wereld nood is zo intens onbeschaafd en angstaanjagend voor hen die het niet door hebben!

 

Ondertussen heeft Ikea en de Bijenkorf haar deuren ook gesloten en hoop ik dat er vele sluitingen volgen zodat de opeenhoping van mensen bij elkaar ter bescherming weg wordt gegumd.
 

De wandeling zonder jas naar het stadje was weer vol verrassingen.
Zoveel bloesems en  bloemen waren vannacht uitgekomen.Een paar nooit eerder geziene dikbuikige mannen waren hun tuin aan het maaien. Kleine kinderen schoten weg op hun nieuwe steppen of joelden naar elkaar terwijl de  schommels door de lucht suisden.

Nog steeds geen sporen van vliegtuigen. De straten verderop oogden ondanks de vrolijkheid van de lente leeg en  verslagen. Alsof ze gebukt gingen onder iets. Alleen mijn pas spatte van de moed. We hebben tenslotte wel meer voor hete vuren gestaan zegt  een verweg krachtig stemmetje. Van paniek of lamgeslagen angst, ik wil er niets van weten.

De lieve mensen in de boekenwinkel waren zo vriendelijk en open. Gisteren schijnen er honderden mensen tegelijk in Ede aan het winkelen te zijn geslagen en stond de huttepetrutwinkel Aktion volgepropt met mensen. "Volgens mij gaan binnenkort alle winkels dicht",  zei de boekverkoopster. 
Dat mensen zich in hun domme argeloosheid nog als kuddes durven te gedragen werkt  niet. 
Alleen de supermarkten /groenteboeren/ slagers etc. en apotheken zullen open blijven. 
Terug naar de basis. 
 Terug waar alles begon.
Op de terug weg  scharrelde een grote man wat aan de rand van zijn tuin. Ik zei op afstand: 'Wat een bizarre tijden heh?'
De man stopte met scharrelen en zei dat hij al dagen thuis was wegens een erge verkoudheid. Hij mocht niet naar zijn werk. Zijn zoon was met een snee in zijn arm bij de dokter geweest en zat de wachtkamer vol corona patienten. Ik wist niet wat ik hoorde, wenste hem beterschap en liep verbauwereerd naar huis. 'Ik dacht dat dat allang was afgeschaft dat mensen met griep of verkoudheids klachten naar de dokter gingen! Het was toch  thuis blijven en dokter waarschuwen wanneer klachten verergerden? 
De wereld is gek geworden en we zitten er middenin! Of denk ik te snel? Morgen mijn werk uit het filmhuis ophalen en dan de man die mij binnen laat als een buigende Japanner begroeten...

Ingrid Werlemann

19 maart 2020

Zo reeel en zuiver geschreven en weergegeven. Dank je Isis..... Ik bid dat wij ANDERS gaan invoelen. doen, leren en saamhorig kunnen zijn. Dat we ons hoofd gaan gebruiken en solidair zijn..... onzinnige zaken laten waar onzin hoort en luisteren naar ons hart want het is eindelijk stil!!! Je kunt het nu horen!! 🧡🧡


Isis

19 maart 2020

Dank je hartelijk voor je reactie Ingrid Werleman. Hopelijk veranderd het leven in de goede richting nadat alles voorbij is!


Reageer op dit bericht