#mijnhartvoordezorg
Wat ik niet zo goed begreep tijdens de persconferentie is dat Grappenhaus suggereerde om op rustige tijden naar de supermarkt te gaan. Bestaat dat rustige tijdstip dan nog als je dat idee naar 17 miljoen mensen toewerpt?
Ik ben opgelucht met de noodmaatregelen. Het kudderen is in iedergeval tot 1 juni verboden en als mensen het wel doen dan komt er een fikse boete.
In de stad was het gelukkig stil en waren er veel winkels dicht. In het bijna onbevolkte kruidvat waren vele strepen in de wandelpaden neergeplakt en hielden mensen heel goed afstand. Dit noodzakelijke protocol van anderhalve meter afstand is een soort van natuurlijk om elkaar heen zwermen geworden.
Ik moest daar zijn voor een voorraad grote pleisters van 10 x 15cm ,omdat er weer iets naars gebeurd op mijn rug: de plek waar een cyste een jaar of wat operatief verwijderd werd door mijn huisarts , begint weer pijnlijk aan te voelen en is nu erg rood. De laatste plek waar ik nu naar toe wil gaan is de wachtkamer van mijn huisarts. Maar omdat zo'n onderhuidse ontsteking gevaarlijk is bel ik hem morgen toch maar.

Ook in een speelgoedwinkel was het rustig en waren er wat onhandige strepen zichtbaar bij de kassa. Ik glipte naar binnen en vond een knutseldoos om zelf twee droomcatchers te maken en voegde nog wat glitterbolletjes en gekleurde veertjes en vrolijke glitterlijm aan toe zodat mijn lieve lieve kleinzoon zijn eigen droomvanger kan maken. Omdat hij in Zwitserland woont zal ik hem heel lang niet zien.Dat is een vreselijk idee en troost ik me met de momenten op de beeld telefoon. Leve de techniek in deze barre donkere tijden!
Het waren allemaal dokters en specialisten die uit Cuba kwamen om hulp te bieden aan de hel in Italie. Ze hadden allemaal goeie mondkappen om en witte jassen en zwaaiden even met Cubaans gekleurde vlaggetjes voor ze wegreden naar het rampgebied.
Het witte t-shirt met het rode hart erop (#mijnhartvoordezorg )hangt inmiddels voor het raam aan de straatkant en haal ik haar pas weg als de corona crisis voorbij is. Als zorgverleners voorbij fietsen of rijden dan krijgen ze een grote pluim, een warme omhelzing via dit T shirten gebaar! Kom Holland, hang uw ramen met dit warme solidariteitsteken!
We hebben nog een dikke twee maanden te gaan!
De eksters die een enorm hoog nest in een boom in het zicht hebben gemaakt gaan gewoon door met bouwen. Ook een buizerd met zijn enorme statige vleugels was hoog in de lucht gediciplineerd aan het zweven en de grond aan het bespioneren. Ze merken nergens iets van.
Alleen wij mensen met onze overbevolking en extreme dierenhandel hebben de optelsom de aarde opgesmeten . De virussen! Ditmaal weer een enorme enge!
BLIJF GEZOND EN VOORZICHTIG!

#mijnhartvoordezorg

#mijnhartvoordezorg
 

 

 

 

 

Reageer op dit bericht