• CORONAPANDEMIE: DE OMKERING ALLER WAARDEN. VLIJMSCHERPE PEN VAN KARIN SPAINK

    5 mei 2021

    Karin Spaink
    I write, therefore I am
    « HUISHOUDING

    De omkering aller waarden
    Vandaag, op 4 mei, herdenken we de slachtoffers van het fascisme: de joden die zijn vergast door de nazi’s, de politieke gevangenen die zijn gefusilleerd, de homoseksuelen die werden vervolgd, de tweelingen die als medisch experiment zijn gebruikt, de dwangarbeiders die werden afgebeuld totdat ze er dood bij neervielen. De burgers die werden gebombardeerd, werden opgepakt bij razzia’s, die de mond werd gesnoerd, die op de bon moesten leven en uiteindelijk bloembollen moesten eten.
    Oorlog is vrede. Vrijheid is slavernij. Onwetendheid is kracht.
    Morgen, op 5 mei, is Nederland In Opstand, de groep van de extreemrechtse Tinus Koops, van plan te demonstreren op het Malieveld in Den Haag. Hun motto: ‘Bevrijdingsdag moet weer de dag van de vrijheid worden.’ Deze week stelde Forum voor Democratie voor de zoveelste keer de coronamaatregelen gelijk aan de Duitse bezetting: ‘Op 5 mei herdenken wij 75 jaar vrijheid: 1945 – † 2020’.
    Feiten zijn leugens. Bescherming is bezetting.
    Rik Rutten, politiek verslaggever van NRC Handelsblad, liep gisteren in een uitgebreid twitterdraadje de ondertekenaars van Forums ‘vrijheidsherdenking’ na: allemaal corona-ontkenners, complotdenkers en extreem conservatieve of zelfs extreemrechtse organisaties. Een van de ondertekenaars typeert Nederland als ‘een totalitaire staat’. Een andere meent dat corona een groot complot is: alles is van hogerhand ‘gesimuleerd en vanaf januari [2020] uitgerold’. Het RIVM en de Wereldgezondheidsorganisatie zijn marionetten van de jood Soros, en hun maatregelen zijn onderdeel van een complot tegen de burgers.
    Ontkenning is waarheid. Vaccinatie is gif.
    Er doemt een notie van ‘vrijheid’ uit dit gedachtengoed op die zich alleen maar laat karakteriseren als: niemand mag mij in de weg staan. Mijn vrijheid is het hoogste goed, waarvoor alles moet wijken.  Ik ben belangrijker dan jij. Mijn rechten wegen zwaarder dan die van iedereen die meer risico loopt dan ik, of die bescherming behoeft. Zij doen er niet toe – ik wel.
    Solidariteit is onderdrukking.
    Maar vrijheid die ten koste gaat van anderen, is geen vrijheid – het is armzalig verpakt eigenbelang. Denken dat anderen er niet toe doen, is niet hetzelfde als burgerrechten verdedigen: het is arrogantie. Vrijheid is, net als solidariteit, iets wat alleen bestaat met, door en dankzij anderen. Je bent niets en niemand zonder de mensen om je heen, en elk mens is tot in zijn haarvaten met de levens van anderen verbonden – en juist dat is wat we nu zo schrijnend zien, met de coronacrisis.
    Want de zelfzucht van de enkeling brengt talloos veel anderen mensen in gevaar. Omgekeerd danken nu absurd veel mensen hun leven aan de opoffering van anderen: denk aan de excessieve inspanning van de mensen in de zorg.
    We danken onze vrijheid zelden aan onszelf alleen, en nooit aan extreemrechts.
    [Beeld: Homomonument Amsterdam, foto bewerkt door BoBink / via Wikimedia / CC0]
    ≡  05 May 2021 ≡ Verschenen in Het Parool ≡
    ≡  Rubrieken: Newspeak, Politiek ≡

    Lees meer >> | 273 keer bekeken

  • CORONA PANDEMIE: DE ECHTE HELDEN UIT HET ALTERNATIEVE CIRQUI

    5 mei 2021

    Niets heb ik tegen alternatieve stromingen.

    Integendeel.

    Ieder mens is vrij om te kiezen waar hij of zij ontspanning, zelfinzicht, verwerking bij vind , ontdekt of laat begeleiden.

    Er zijn echter grenzen.

    Ooit toen ik in een depressie zat ben ik per ongeluk bij een ortho-moleculaire arts terecht gekomen.

    De tweede keer had ik op verzoek, ochtend urine bij me.

    Hij wierp het goedje in een machine. Deze rommelde wat. Toen kwam er de zgn prognose. Daarna zei de zgn arts dat ik nooit kanker zou kunnen krijgen. Toen wist ik het! De man is een kwakzalver!!!

    In deze coronapandemie komen ook veel kwakzalvers naar boven drijven. Ze bemoeien zich met de kennis over virussen en pandemieen zonder dat ze daar kennis van hebben.

    Hele hordes mensen zweren bij groepen die complot theorieen aanhangen. Deze enge groepering heeft zich in verschillende alternatieve groeperingen ingenesteld. Ze zijn ermee besmet en hersenspoelen elkaar met de meest waanzinnige theorieen opgepikt op internet in hun eigen complotbubbel. Zelfs de politiek is er mee besmet! (Baudet en Haga) Een gevaarlijke misdadige ontwikkeling!

    Op FB kwam ik Yoga lerares Saskia Beugel tegen, die ooit voor een korte tijd in zo'n complot kolk was gezogen. Toen ze het eenmaal doorhad wat er gaande was begon ze een offensief om mensen uit deze destructieve groepering te bevrijden. Hieronder haar relaas:  

    Sonia Pereira is samen met Jeroen van Beek bezig met de ontwikkeling van een nieuw (TV en internet) platform voor persoonlijke groei (wars van complotdenken). 
    Ze hebben mij gevraagd om mee te doen met de pilot en om een blog te schrijven voor hun nieuwe platform ... met alle liefde heb ik meegewerkt met deze fijne mensen. Hierbij mijn blog op hun nieuwe site geredigeerd door Marie Meeusen.
    'Sjamanen, swami’s, spirituele healers, astrologen, psychotherapeuten, artiesten, yogi’s, wetenschappers, schrijvers, filosofen uit binnen en buitenland: een kleurrijk gezelschap vond elkaar in de mooiste kerken van Amsterdam, zoals de Vondelkerk en de Duif bij Rishis club for free souls. Met veel fantastische mensen hadden we magische bijeenkomsten in het voormalige Oibibio, Frankendael en de Westerliefde. De club was mijn kindje, mijn droom en ik wilde een bijdrage leveren aan de persoonlijke ontwikkeling van velen met de eerste spirituele club in Amsterdam, in Nederland.
    Wie had kunnen bevroeden dat ik jaren later op de barricade zou ‘moeten’ – want die urgentie voel ik –  om diezelfde spirituele scene te ‘redden’ van een diepe val in de donkere put van extreemrechtse complotten en fascisme.'
    Hoe kan dat nu toch, zou je denken? Spirituele mensen, yogi’s die fascistisch, racistisch gedachtegoed aanhangen en zelfs Forum stemmen, dat past toch helemaal niet?
    Spiritual World | Saskia Beugel

     

     

     

     

    Lees meer >> | 290 keer bekeken

  • CORONA PANDEMIE: VLIJMSCHERP BETOOG SASKIA NOORT OVER MOEDERHARTEN ETC.

    17 april 2021

    10-04-2021 Saskia Noort

    ‘Onlangs staken de Vrouwen voor Vrijheid mijn boeken in de hens, omdat mijn column over hun hang naar extreemrechts hun niet beviel. Gelijktijdig plakte Vizier op Links rode stickers op de deuren van enkele linkse opiniemakers met de tekst: deze locatie wordt geobserveerd door de volgers van Vizier op Links. Naar aanleiding van de verbranding van drie van mijn boeken op een chique Weberbarbecue (naar verluidt werden op Telegram nog veel meer van mijn boeken verbrand door de zich Übermensch wanende yoga-elite) schreef Sophie Smit een heel puntige brief in de Volkskrant, als reactie op het drie pagina’s grote podium voor de ‘spiritrutten’. Hierin vroeg ze of Sietske Bergsma, de boekverbrander, zich thuis voelt in het gezelschap van totalitaire leiders als Pinochet, ayatollah Khomeini, Hitler en evangelische christenen, die ook graag tot boekverbrandingen opriepen.

    Lees meer >> | 332 keer bekeken

  • CORONA EPIDEMIE:9 TEKENINGEN : VIRUS ;ERBARME DICH ;DIRTY WORLD;WE'LL SURVIVE ;EXTREEM-RECHTS;HEIMWEE;THE FALLEN;WE'LL MEET;BLABLABLA

    10 april 2021

    Lees meer >> | 235 keer bekeken

  • CORONA PANDEMIE: GROTE PLATFORMS GAAN NEPNIEUW EN COMPLOTNIEUWS EINDELIJK VERWIJDEREN

    5 april 2021

    .

    ARTIKEL UIT HET PAROOL:

    ZIE LINK:

    NEP EN COMPLOTNIEUWS WORDT WERELDWIJD VERWIJDERD

    Lees meer >> | 259 keer bekeken

  • CORONA PANDEMIE: DE VOLKSKRANT GAF DRIE ZONDEN AAN WILLEM ENGEL KADO

    5 april 2021

    De Volkskrant zaterdag 3 april 2021

    Door Olaf Tempelman.

    WILLEM ENGEL

    kreeg alvast

    DRIE ZONDEN

    van de Volkskrant

    KADO 😂🤣😂🤣🌟💥

    HAPPY EASTER! 🙂 🙂 🙂

    #lockdown2021 #willemengel #viruswaarheid #deanderekrant #gezondverstand #vrouwenvoorvrijheid #bluetigermedia #cafeweltschmerz #wyniasweek

    Lees meer >> | 239 keer bekeken

  • CORONA PANDEMIE: EINDELIJK POLITIEK TEGENGELUID T.A.V. DE PANDEMIE ONTKENNERS.

    27 maart 2021

    In het AD staat een interview met de Jonge en van Dissel.

    Eindelijk spreektt de politiek zich uit tegen de virus ontkenners/complot beweging: Ze zijn een gevaar voor de volksgezondheid.

    ZIE LINK: 

    INTERVIEW IN HET AD. DE POLITIEK SPREEKT ZICH EINDELIJK UIT TEGEN PANDEMIE ONTKENNERS!

    Lees meer >> | 256 keer bekeken

  • CORONA PANDEMIE: ADVERTENTIE RIJKSOVERHEID GEPIKT DOOR VIRUSWAARHEID/PROPERGANDA

    25 maart 2021

    In de Volkskrant van 23 maart 2021 vond ik de advertentie van van AstraZeneca vaccin. Ergens op internet circuleert de zelfde advertentie, maar dan omgeploegd door het rechtsextremistische complot storm troepje van Viruswaarheid/properganda:

    ZIE HIERONDER:

    Lees meer >> | 253 keer bekeken

  • CORONA PANDEMIE : BN- ER activist programmamaakster SUNNY BERGMAN HEEFT DE RECHTSEXTREMISTEN OOK IN HET VIZIER

    20 maart 2021

    ZIE LINK

    https://www.facebook.com/Sunny.Bergm/posts/10159455117869853?__cft__[0]=AZXQKiobpx7f0xJ7PQZ0n6sqm-JvWCfuuAEFkfQncTIMpHNciEs6NuDJbQj_Re2lt9-pV8nGyQpMhujvFuERhHnK-vrMdhmgzimEaSzAbRp-18_GbTfZSmcroC5rUWkDHLbj2IVfeAttV3AXVFQR8I0CSISyHg63XagOI0K2eAlg1w&__tn__=-UK-R

    Lees meer >> | 261 keer bekeken

  • CORONA EPIDEMIE: DE VRIJHEID VERLIEST , EXTREEMRECHTS WINT . SASKIA NOORT

    20 maart 2021

    Lees meer >> | 543 keer bekeken

  • Meer blogs >>